fredag, oktober 06, 2006

Jetsetter i Ghana

Nu er et efterhånden et par uger siden jeg sidst skrev et indlæg, så der er naturligvis sket lidt...

Fredag den 22/9 tog vi en masse ud at spise på en trendy sushi-restaurant (Moonsoon). Jeg valgte overraskende nok ikke sushi, men fik i stedet krokodille. Vi blev hængende på restaurantens bar bagefter, hvor min vejleder og koordinatoren fra UM også var. Efter en hel del drinks lokkede vi dem (eller de os) på disko (sædvanlige sted) og det var alle tiders spas at være i byen med dem og altid underholdende at se sine overordnede mere privat :)

Dagen efter var vi inviteret til middag hos ambassadøren i anledning af, at der er så mange nye ansatte. Det var meget fornemt og naturligvis ikke så løssluppent som dagen forinden, men hyggeligt var det og altid en fornøjelse at spise af dronningens service. Kristians kæreste Cæcilie ankom samme dag, så de stak tidligt af, mens Ina og jeg skulle ud og teste et punkt på dødsruten: et mere ghanesisk diskotek (end vores stamsted Tantra). Det var en ubetinget succes, men ikke fra første færd. Vi kom lidt tidligt og der var tomt og selv da der efterhånden var fyldt, var det ikke super skægt - alt alt alt for høj musik og svært at komme i kontakt med folk (ghaneserne er vist disponerede for nedsat hørelse fra fødslen). Nå, men vi opdagede at der var et særskilt rum med vagter udenfor og adspurgt svarede de at det krævede medlemsskab at blive lukket ind ($1000!). Det lykkedes dog på en eller anden måde at få sagt til ejerens bodyguard, at vi skulle tale med ejeren (om det potentielle journalistbesøg) og vi fik adgang til det allerhelligste. Ejeren (negerdame) havde tilmed en norsk kæreste, som jeg underholdt imens og er man først lukket ind har man åbenbart fri adgang til løvens hule derefter. Derinde var der nemlig en del mere interessant. Samtlige detaljere fra den nys overståede Miss Ghana konkurrence var tilstede sammen med nogle lansdholdspillere (som jeg ikke kender). Derudover påstod bodyguarden at Jay-Z var på vej. Efter nogen tid dukkede der så et større følge af bredskuldrede negre op hvoriblandt Jay-Z skulle befinde sig. Jeg sagde pænt goddag til dem alle (inklusiv hvem jeg troede var J) og talte med et par af dem. Desværre viste det sig senere, at det logistiske var en umulighed at det var ham - det gav dog mening i øjeblikket da han holder koncert hernede på fredag. Og det viste sig også at Akon var tidligere gæst på stedet. vi mødte også en koreaner, der lige havde åbnet en ny bar i Accra (og nogle af hans venner). Han inviterede os til åbningsfest ugen efter og lovede at Miss Ghana pigerne også ville være tilstede dér...

Søndag aften var hård og vi så Coupling på storskærm på taget (jeg har alle sæsoner med på dvd) og mandag kl. 8 havde jeg stadig efterveer...men det var naturligvis i arbejdsmedfør at vi researchede hele weekenden.

Ugen på arbejde gik med Business Development Profile (nu på nettet :), arrangering af en konference om CSR (corporate social responsibility) og gennemgang af mere end 150 ansøgninger til en ledig stiling i min afdeling. Blandt de 150 var der de mest håbløse tilfælde - blandt andet én der skrev på sit CV at han var not too fat, have et big head og det bedste: at han var not too black! Hehe...

Onsdag var vi nogle stykker fra huset på en irsk pub (den eneste i Ghana) og se fodbold - så FC tabe til Celtic forskudt - håber på at kunne se Man U tabe til FCK live et sted!

Fredag tog Ina og jeg (Kristian og Cæcilie var på tur indtil lørdag aften) på den bar, hvortil vi var blevet inviteret af ejeren ugen før. Og ganske rigtigt - ghanapigerne var der. Og en hel masse andre og der var super fedt. Gratis drinks tilmed! Derefter blev vi kørt af en libaneser (Bilal) til Tantra, hvor vi mødte en del fra huset, der havde været til oktoberfest.

Lørdag var det så vores tur til at tage til oktoberfest, da vi havde fået en invitatin til ambassaden af en fra den amerikanske ambassade. 2 fra vores ambassade måte melde afbud og da billetterne var betalt tog vi to - tyskere - med. Så kunne de passende være oktoberfesteksperter. Det var ret gennemført med tysk slagermusik, tysk mad, fadøl i tyske ølkrus, hatte og forklæde med tyskermotiv til alle. Der var tilmed busser til at køre folk hjem, hvilket var godt, for vi havde en aftale med ejeren af det diskotek vi var på sidste uge (stedet hedder Aphrodiziac, ejeren hedder Confidence) som så kørte os derhen. Ejeren var dog syg så hun kiggede kun lige hurtigt forbi - vi ville have introduceret hende til journalisterne, hvis de dukkede op - men det gjorde de ikke. De var forsinkede fra Mali. Og dem vi kendte var taget på Tantra :(

Mandag var der igen strømmangel, så vi tog ud at spise for at være så meget væk som muligt og i stedet søge i ly af andres strømgeneratorer. Strømmen er i lidt over en måned gået hver 3. dag, skiftevis mellem 06 og 18 og 18 og 06, fordi der ikke er nok vand i Akosombo-dammen (en del af voltasøen, som er verdens største menneskeskabte sø) til at generere strøm via vandkraftværket (der leverer et sted ml. 60-90% af hvad Ghana bruger). Det er ved at være lidt belastende, for kl 18.30 er der allerede mørkt og så er der rigtigt mørkt! Ahh, hvor bliver det dejligt at flytte om 3 uger til et strømsikkert hus med generator :)

Tirsdag ankom Galathea-ekspeditionen til Ghana og mere om det på bloggen i næste uge...Weekenden står på 2(3)xfødselsdagsfejringer (pædagog-Camilla fredag og ambassade-Katja+Per Frisks kæreste lørdag). God weekend til alle læsere :)